Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-63871

Vacature: (Parttime) Begeleider B voor Radar in Heerlen

VACATURENR lv-63871 (14-05-2018)

DIVERSE BEGELEIDERS B


Radar

Werkveld: Gehandicaptenzorg
Soort vacature: Niveau 4: Begeleider (4)
Dienstverband: Bepaalde tijd (tijdelijk dienstverband)


Radar ondersteunt kinderen en volwassenen met een (verstandelijke) beperking in de regio Zuid-Limburg. We helpen hen invulling te geven aan hun leven op het gebied van wonen, werk & dagbesteding, leren en vrije tijd. Dat doen we dichtbij huis, samen met de cliënt, zijn persoonlijk netwerk, vrijwilligers en partners in de buurt. Zodat de cliënt van betekenis kan zijn voor zijn omgeving en andersom. En oprecht kan zeggen: Zó wil ik leven.

Functieomschrijving
We zoeken meerdere begeleiders B voor de ambulante werkzaamheden die Radar verricht binnen de Coöperatie Heerlen STAND-BY.
In de gemeente Heerlen zijn 8 organisaties, te weten Alcander, Levanto, Meander, Oase, Radar, Cicero, Novizorg, Triade, Relim en SGL coöperatief met elkaar aan het samenwerken. Dat betekent dat zij hun kennis, kunde, expertise, medewerkers en middelen bundelen om gezamenlijk de ondersteuning op het gebied van welzijn en zorg in het kader van de Wmo aan (kwetsbare) burgers op maat vorm en inhoud te geven . Dat doen zij in de coöperatie Heerlen STAND-BY!

Je komt te werken in een van de teams ambulante begeleiding (TAB) bestaande uit de medewerkers van de betreffende organisaties. Vanuit onze missie en de gedeelde visie van de Coöperatie willen wij de cliënt ondersteunen om zoveel mogelijk eigen regie over zijn leven te kunnen nemen. Om dit te realiseren is je inzet altijd gebaseerd op het principe “van zorgen vóór naar zorgen dát”, met een terugtrekkende beweging als uitgangspunt. Je werkt zowel in teamverband als zelfstandig en je bent in staat om je eigen uren in te plannen en je eigen werkzaamheden te organiseren. Je levert een actieve bijdrage aan de toekomstige ontwikkelingen van het TAB binnen de Coöperatie.

Kort gezegd zetten wij de cliënten in hun kracht en laten ze eigenaar zijn van hun proces. Cliënten stimuleren we om zich aan te passen en de regie te voeren t.a.v. fysieke, emotionele, financiële en sociale uitdagingen in het leven. De cliënt kan van ons verwachten dat we hem uitdagen zelf oplossingen te vinden, hem vragen zelf keuzes te maken en te komen tot een oplossing. Cliënten voor wie dit een brug te ver is, ondersteunen we (tijdelijk) in het stabiliseren en voorkomen van achteruitgang.

 • Ben jij in staat de zelfredzaamheid van cliënten te bevorderen en kun jij de cliënten activeren om te participeren in de samenleving?
 • Kun jij cliënten en mantelzorgers prikkelen om hun persoonlijk netwerk uit te breiden en te gebruiken?
 • Neem jij proactief initiatieven om te zorgen dat het team zijn gezamenlijke doelen behaalt?

Wij vragen
 • Je hebt kennis en ervaring in het werken met verstandelijk beperkte mensen, bij voorkeur ook ervaring met specifieke doelgroepen zoals ouderen, cliënten met gedragsproblemen of cliënten met een Autisme Spectrum Stoornis;
 • Je hebt een afgeronde vakgerichte MBO 4-opleiding met relevante werkervaring;
 • Je bent in staat om in complexe, weinig stabiele situaties te handelen;
 • Je beschikt over sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen en motiveren;
 • Je hebt een zelfstandige werkhouding en bent initiatiefrijk;
 • Wij vragen iemand die eigenaarschap neerzet ten aanzien van het persoonlijk begeleiderschap;
 • Je beschikt over verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent in staat vrijwilligers te coachen;
 • Je bent bereid om te werken volgens een onregelmatig dienstrooster;
 • Je bent gericht op samenwerking zowel binnen als buiten het team.

Dienstverband
Het betreft verschillende dienstverbanden, waaronder een zwangerschapsvervanging, voor minimaal 20 uur (55,56%) en maximaal 32 uur (88,89%) per week.

Ingangsdatum: per direct tot en met 31 januari 2018 met de morgelijkheid tot verlenging.

Werktijden
Onregelmatig dienstrooster.

Salaris
Salariëring van bovenstaande functie geschiedt conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 40.

Informatie
Tijdens het sollicitatiegesprek volgt meer informatie over de omvang van het dienstverband en de voorziening waar je komt te werken. Informatie over deze functie kan ingewonnen worden bij Noud Rijnkels, leidinggevende, telnr: 06-27461610.

Solliciteren
Organisatie: RADAR
Vacaturenummer 00298
Sollicitatie link
Plaatsingsdatum: 14/05/2018
Sluitingsdatum: 29/05/2018

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.radar.org