Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62213

Vacature: Parttime Medewerker Begeleiding LVB+ voor Daelzicht in Noord Limburg

VACATURENR lv-62213 (12-02-2018)

Medewerker Begeleiding LVB+

Daelzicht regio Noord Limburg
Heierveldlaan 39-41 in Maasbree

Team gezocht! Heb jij affiniteit met LVB+-jongeren en voel jij goed aan wanneer je juist moet loslaten of bijsturen? En passen slaapdiensten prima binnen jouw mogelijkheden? Reageer dan uiterlijk 25 februari!

Voor een nieuwe woongroep op één van onze locaties (Heijerveldlaan 39-41) in Maasbree zoeken wij collega’s die samen voor deze jonge mensen de begeleiding gaan oppakken! Wij zoeken per 1 april:

MEDEWERKERS BEGELEIDING LVB+ (10-24 UUR)


Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband tussen de 10 en 24 uur (in overleg) per week tot en met 31 maart 2019. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot omzetting naar een vast dienstverband. Meer uren wellicht mogelijk als de locatie zich verder ontwikkelt.

Locatieprofiel:
Deze locatie van Daelzicht in Maasbree wordt een doorstroomlocatie voor nieuwbouwprojecten in regio Noord. De bewoners zijn maximaal 11 jongvolwassenen met LVB+-niveau met leeftijden tussen de 16 en 30 jaar die begeleiding en sturing nodig hebben maar wel zo zelfstandig mogelijk hun leven inrichten.

Overdag hebben de bewoners hun dagactiviteiten, zoals werk of school. Vandaar dat de diensten maandag tot en met vrijdag slaapdiensten zullen zijn om de dag samen te starten en te eindigen. In de weekenden zullen hier ook dagdiensten bij komen. Afhankelijk van het aantal cliënten kan het zijn dat er op termijn bijvoorbeeld avonddiensten bijkomen. Het is een locatie in ontwikkeling en wordt vanaf nul opgestart.

De start van deze locatie zal in april 2018 zijn en we zoeken in totaal zo’n 6-7 collega’s om dit team te kunnen vormen.

Functieomschrijving
De rol van de begeleiding bestaat uit het bieden van ondersteuning in wonen en het dagelijks leven. Daarnaast kan de cliënt ondersteuning krijgen bij de invulling en het proces in arbeid, scholing en vrije tijd. Dit doen we in goed overleg met verschillende diensten en ondersteunende activiteiten binnen Daelzicht maar ook daarbuiten (ketenzorg). We proberen het sociale netwerk van onze cliënten zo groot mogelijk te houden en werken samen met ouders (mantelzorgers) en vrijwilligers.

Aan de basis van de begeleiding staat de Supportvisie. Er wordt gehandeld vanuit de vraag/behoefte van de cliënt. De cliënt wordt ondersteund bij het formuleren van wensen, het maken van keuzes, maar ook bij het bouwen van bruggen naar de samenleving. Het accent binnen de begeleiding ligt op ‘leren en experimenteren’ en ‘ritme en regelmaat’. Cliënten krijgen de gelegenheid zich te ontwikkelen naar een maximaal haalbare zelfstandigheid zodat ze zoveel mogelijk zelf hun leven kunnen inrichten. We zijn steeds bezig om de cliënten zelf, binnen verantwoorde grenzen, te prikkelen en te stimuleren om keuzes te maken ten aanzien van de invulling van hun leven.

De cliënt heeft zo veel mogelijk autonomie, maar dient zich te houden aan gemaakte afspraken zoals de Daelzicht huisregels en de individuele afspraken opgenomen in het ondersteuningsplan. De locatie biedt 24 uurs zorg wat in deze inhoudt dat er ten allen tijden een medewerker bereikbaar is/in de nabijheid is. Het accent van de begeleiding en ondersteuning van cliënten vindt met name in de weekeinden, ochtenduren en de late middag/avonduren plaats.

Wij vragen
Een diploma in Zorg en Welzijn op minimaal niveau MBO-3, een diploma SPW/MMZ-4 of HBO SPH of MWD sluit ook prima aan.
  • Jij bent geduldig, vriendelijk, verbaal sterk en straalt rust en vertrouwen uit. Je maakt echt contact met de cliënt maar je bent goed in staat professionele afstand te behouden.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring en affiniteit met de begeleiding van de doelgroep LVB+ , bijvoorbeeld binnen maatschappelijke opvang, psychiatrie of gehandicaptenzorg.
  • Je bent flexibel in te plannen voor slaapdiensten, maandag t/m zondag, en kunt ook flexibel diensten opvangen bij ad hoc uitval van collega’s. In het weekend ben je ook beschikbaar voor dagdiensten.

Dienstverband
Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband tussen de 10 en 24 uur (in overleg) per week tot en met 31 maart 2019. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot omzetting naar een vast dienstverband. Meer uren wellicht mogelijk als de locatie zich verder ontwikkelt.

Werktijden
Volgens roosterverband. Maandag t/m vrijdag slaapdiensten (vanaf laat in de middag t/m de opvolgende ochtend) en in de weekenden tevens dagdiensten.

Salaris
Wij bieden:
  • Voor deze functie bieden wij een aantrekkelijk pakket aan arbeidsvoorwaarden. De CAO Gehandicaptenzorg is van toepassing. De functie is ingedeeld in FWG 35, conform inschaling als medewerker begeleiding.
  • Een jaarcontract voor 10-24 uur per week (uren in overleg) met intentie tot omzetting naar een vast dienstverband na afloop van dit contract. Meer uren dan 24 wellicht in de toekomst mogelijk door de verdere ontwikkeling van de locatie.
  • Medewerkers werkzaam op deze locatie worden geschoold in het omgaan met LVG/ LVG+. Daarnaast biedt Daelzicht nog vele andere in- en externe scholingsmogelijkheden.

Aanvullende informatie
Belangstelling?
Stuur je motivatie en CV onder vermelding van vacaturenummer V 02.09 uitsluitend per email uiterlijk 25 februari 2018 naar Daelzicht, via het emailadres sollicitatie@daelzicht.nl.

Bij een indiensttreding wordt een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Daelzicht is gehouden aan de Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen in de Zorg (WKKGZ). In deze wet is vastgelegd dat het inwinnen van referenties verplicht is. Bij een indiensttreding zal een referentiecheck worden uitgevoerd.

Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de sollicitatieprocedure.

Geschikte of geschikt te maken doelgroep kandidaten hebben conform de Nota Werving & Selectie voorrang in het plaatsingsproces. Als de functie wordt vervuld door een medewerker die al een vast dienstverband heeft bij Daelzicht, blijft dat dienstverband gehandhaafd.

Informatie
Voor informatie kan contact worden opgenomen met Bernadet Vervoort, teamleider, via telefoonnummer 06-51361611.

Solliciteren
Organisatie Daelzicht
E-mail sollicitatie@daelzicht.nl
Vacaturenummer V 02.09
Overig Gesprekken vinden plaats in week 9.
Contactpersoon naam Yvonne van Bezel
Contactpersoon functie Recruiter
Plaatsingsdatum 11/02/2018
Sluitingsdatum 25/02/2018

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  sollicitatie@daelzicht.nl
Meer info  www.daelzicht.nl