Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60790

Vacature: Accountmanager voor Berry Global in Cuijk via Vector HR

VACATURENR lv-60790 (21-11-2017)


ACCOUNTMANAGER WIPES BENELUX & SCANDINAVIË

Het kantoor is in Cuijk (N-Br.), van waaruit u minimaal 1 dag per week zult werken.
Daarnaast bent u op reis in uw werkgebied (40%) en kunt u werken vanuit uw home office.

Bedrijfsprofiel
Onze opdrachtgever is Berry Global (www.berryglobal.com), wereldmarktleider in ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van speciale materialen en producten met als doel: “Always advancing to protect what’s important”. Wereldwijd werken 23.000 medewerkers vanuit 130 vestigingen, waaronder de locatie in Cuijk (N-Br.). Daar worden nonwoven materialen (wipes) voor professionele schoonmaak ontwikkeld, geproduceerd en verkocht via distributeurs in Europa. Eindafnemers zijn o.a. ziekenhuizen, horeca en de industrie, waar zowel het eigen, sterke merk Chicopee (www.chicopee-europe.com) als privat label producten worden afgezet.

De functie
Het Europese salesteam Wipes werkt vanuit verschillende landen, met ieder een eigen geografische verantwoordelijkheid. Wegens interne promotie zijn wij op zoek naar geschikte kandidaten m/v voor deze uitdagende rol:
 • U bent de stuwende kracht achter de groei van omzet en resultaat in deze area. Door intensieve marktbewerking en actief meedenken met de klant (distributeurs én eindafnemers), bouwt u bestaande omzet uit en creëert u nieuwe afzetmogelijkheden.
 • U identificeert en analyseert de marktbehoeften en vertaalt deze naar concrete oplossingen vanuit het bestaande product portfolio. Daarnaast geeft u input aan R&D en marketing ten behoeve van productinnovatie en -ontwikkeling.
 • Vanwege de focus op grote, internationale afnemers, werkt u regelmatig samen met accountmanagers uit andere Europese area’s.
 • U bent project eigenaar, van het eerste contact tot en met de uitlevering. Daarom werkt u samen in multidisciplinaire teams, met o.a. customer service, productie, logistiek en finance.


De kandidaat
U beschikt over de volgende kwaliteiten:
 • Een commerciële of technisch-commerciële bacheloropleiding en 3 tot 7 jaar internationale verkoopervaring in een large account distributie omgeving.
 • Commercieel overtuigende werkwijze (40% hunting, 60% farming). Gewend om zowel met distributeurs (push) als eindafnemers (pull) intensieve contacten te onderhouden.
 • Affiniteit met het product en de markt, waarbij de groei vooral in de segmenten Healthcare en Building care wordt verwacht.
 • Aantoonbaar succesvol in het analyseren van klantbehoeften, het opstellen van marktbewerkingsplannen, het uitbouwen van omzet en resultaat en het coördineren van after sales trajecten.
 • Gedreven persoonlijkheid met een initiatiefrijke en oplossingsgerichte aanpak, indien nodig buiten de gebaande paden.
 • Uitstekende luistervaardigheid en een overtuigende presentatie in de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Een gezonde dosis humor en gericht op samenwerking.

Het aanbod
Berry Global biedt een zelfstandige en uitdagende functie binnen een professionele, internationale organisatie. Kenmerkend is de ondernemende en pro-actieve cultuur, waarbij hard wordt gewerkt om ideeën en plannen te bedenken en te implementeren ter verdere versterking van de uitstekende marktpositie. U krijgt volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling en de arbeidsvoorwaarden zijn goed.

Uw interesse gewekt?
Berry Global werkt voor de werving en selectie van deze functie exclusief samen met de arbeidsmarktspecialisten van VectorHR. Indien u interesse heeft dan ontvangen wij graag per omgaande uw Engelstalige curriculum vitae, voorzien van een overtuigende motivatie.

U kunt uw sollicitatie, voorzien van referentie HR-11, sturen naar info@vectorhr.nl, ter attentie van mevrouw drs. Ankie J.M. Höppener-Lauwers. Bel haar gerust voor meer informatie, op nummer +31 6 51128525.


Vector Human Resources, Noordhoven 19, 6040 KG Roermond, +31 475 527451, www.vectorhr.nl

E-mail  info@vectorhr.nl
Meer info  www.vectorhr.nl