Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60180

Vacature: Parttime Beleidsondersteuner Samenleving voor Gemeente Leudal

VACATURENR lv-60180 (12-10-2017)

Vacature: Parttime Beleidsondersteuner Samenleving voor Gemeente Leudal

De gemeente Leudal
Centraal in Midden-Limburg, tussen de 2 centrumsteden Roermond en Weert in, maar ook gelegen tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. Leudal heeft 35.850 inwoners verdeeld over 16 dorpskernen en is met een oppervlakte van circa 165 km² een van de grootste gemeenten van Limburg. De gemeente heeft de ruimte om te wonen, te werken en te recreëren. Er zijn veel bedrijven, winkels, scholen, verenigingen en sportfaciliteiten. Bijzonder is het grote natuur- en bosgebied Leudal waaraan de gemeente haar naam ontleent. Ook de dorpskernen beschikken over veel groen. Het uitgestrekte buitengebied herbergt vele agrarische bedrijven.

De afdeling Samenleving
De afdeling Samenleving bestaat uit twee teams: Beleid en Uitvoering.
Wij ontwikkelen en regisseren beleid op het terrein van welzijn, (jeugd)zorg, gezondheid, maatschappelijke ondersteuning, participatie, veiligheid, onderwijs, kunst en cultuur, accommodatiebeleid, etc.
Dit gebeurt steeds meer integraal, regionaal en in nauwe samenwerking met tal van maatschappelijke partners en lokale gemeenschappen.
Daarnaast bestaat de afdeling uit de uitvoeringsorganisatie Sociaal Domein die uitvoering geeft aan de Participatiewet, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de leerplichtwet. De afdeling is recent ontstaan en zoekt ambitieuze en doortastende professionals die de ontwikkeling van de afdeling vormgeven. In totaal bestaat de afdeling uit ongeveer 40 medewerkers.

Voor de afdeling Samenleving zijn we op zoek naar een:

BELEIDSONDERSTEUNER SAMENLEVING

20 – 24 uur per week


Deze vacature is ontstaan door deelname van medewerkers aan het Generatiepact Leudal. Een doelstelling van het Generatiepact is dat er plaats gemaakt wordt voor jongere medewerkers. Dit betekent dat deze formatieplek gereserveerd wordt voor een jongere medewerker < 30 jaar.

Algemeen
In de functie van Beleidsondersteuner Samenleving ben je pro-actief betrokken bij de ondersteuning van de beleidsmedewerkers op de diverse terreinen: Participatie, Onderwijs, Jeugd, Welzijn, WMO en Veiligheid.

Functie- inhoud:
 • Verricht werkzaamheden op de diverse terreinen van Samenleving: participatie, Onderwijs, Jeugd, Welzijn, WMO en Veiligheid
 • Je doet voorbereidende en ondersteunde werkzaamheden voor de beleidsmedewerkers Samenleving bij het opstellen van beleid
 • Ondersteunen van de beleidsmedewerkers Samenleving bij programma’s en projecten
 • Initiëren en bevorderen van de samenwerking met partners en belanghebbenden
 • Je denkt actief mee rondom het ontwikkelen van beleid op het gebied van het sociaal domein. De beleidsterreinen zijn belegd bij de verschillende beleidsmedewerkers
 • Leveren van een bijdrage bij het accountmanagement
 • Afhandelen van administratie/facturen

Functie- eisen:
 • Afgeronde opleiding op HBO- niveau
 • Stage- en/of werkervaring bij een gemeente is een pré
 • Kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van het sociaal domein
 • Financieel en juridisch inzicht
 • Gevoel voor politieke verhoudingen en het doorgronden van diverse belangen
 • Competenties: communicatieve vaardigheden, netwerken, flexibel, daadkrachtig, helicopterview, samenwerken, onderzoeken.

Arbeidsvoorwaarden
Een plek waar je te maken krijgt met gevarieerde werkzaamheden, waarbij er veel ruimte is om te leren en te ontdekken. Uitgangspunt is om zowel samen als zelfstandig aan meerdere projecten/opdrachten een bijdrage te leveren, waarbij je snel meer verantwoordelijkheid krijgt.

Je wordt ingeschaald in salarisschaal 9 of aanloopschaal 8. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget van 16,3% bovenop het maandsalaris hetgeen je naar keuze kunt inzetten. Overige arbeidsvoorwaarden conform CAR-UWO. Verder bieden wij reiskosten woon-/werkverkeer. Wij werken met moderne hulpmiddelen zoals het gebruik van een IPad en IPhone.

Procedure
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Petra Leunissen, beleidsmedewerker, 0475-859000.
Jouw gemotiveerde sollicitatie kun je digitaal versturen via IGOM.nl voor 26 oktober 2017.

Solliciteren
Meer info  www.leudal.nl