Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60169

Vacature: Regiomanager voor Het Rughuis in Zuid-Nederland

VACATURENR lv-60169 (12-10-2017)

Vacature: Regiomanager voor Het Rughuis in Zuid-Nederland

Het Rughuis zet haar sterke groei door en zoekt voor enkele behandellocaties in Zuid-Nederland een:

REGIOMANAGER

40 uur per week


Het Rughuis als organisatie
Het Rughuis is een uniek initiatief in de specialistische tweedelijns GGZ. Het gaat met hart en ziel de pijn te lijf van mensen die lijden aan chronische rug-, bekken- en/of nekpijn. Het Rughuis biedt een andere aanpak: intensief en individueel, waar mentale en lichamelijke zorg hand in hand gaan. Deze Rughuis Methode is nieuw in Nederland en onderscheidt zich door de intensieve, individuele en interdisciplinaire aanpak.

Chronische pijn heeft immers niet alleen lichamelijke maar ook mentale impact op iemands functioneren. Daarom kijkt het team van Het Rughuis naar alle componenten die te maken kunnen hebben met de chronische klachten: de psychologie, de fysieke pijn, beweging en lichaamshouding. De behandelaren vragen ook om reflectie, hoe iemand omgaat met stress, hoe iemand ontspant en zij bespreken samen de levensstijl van de cliënt. Dit alles vormt de basis voor de beste behandeling om samen met de cliënt intensief en duurzaam aan de slag te gaan.

De behandelingen van Het Rughuis zijn programmatisch, wat betekent dat voor iedere cliënt een op maat gemaakt behandelplan wordt gemaakt. De richtlijn Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en Somatoforme Stoornissen van het Trimbos-instituut ligt aan de basis van ons programma.

Het Rughuis behandelprogramma is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit wetenschap en praktijk.

De voornaamste taken zijn:
  • Strategische visie voor de betreffende regio ontwikkelen en deze beleidsmatig binnen de vestiging implementeren;
  • Fungeren als boegbeeld (zowel in-, als extern);
  • Performance verbetering (inter-, en supervisie) optimaliseren van de behandelaren;
  • Versterken van klantgericht gedrag (hospitality) bij alle medewerkers;
  • Efficiency en effectiviteit van werkzaamheden en processen vergroten;
  • Behalen van de vastgestelde targets met betrekking tot de kwalitatieve- en de commerciële norm;
  • Relatiebeheer bij zowel verwijzers als cliënten.

Functie eisen
Opleiding: afgeronde HBO opleiding, op het gebied van Bedrijfskunde, Sociaal Economische Wetenschap of vergelijkbaar. Academisch werk- en denkniveau.
Werkervaring: minimaal 5 jaar ervaring als operationeel manager / leidinggevende in een dienstverlenende organisatie, met aantoonbare ondernemende successen.
Ervaring binnen de sector: kennis en ervaring in/van een traditionele zorginstelling is geen vereiste, affiniteit hebben met, dan wel de taal van de cliënten/patiënten spreken wel. Het hebben van een bestaand netwerk binnen de zorg en met name onder de huisartsen is een grote pre.
Specifieke kennis: marktgericht denken, met aandacht aan details in de uitvoering.
Bereidheid tot het werken van 40 uur per week. Minder is niet mogelijk.

Wat bieden we je
Resultaatverantwoordelijkheid, de kans om onze interdisciplinaire top poliklinische zorg uit te breiden. Daarnaast volop ruimte om jezelf te ontwikkelen. Een uitdagende functie met zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in een jong, ambitieus, gezond en dynamisch bedrijf binnen een prettige werkomgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Salariëring vindt plaats op basis van je kennis en ervaring.

Contactgegevens
Je kunt een uitgebreide motivatie en CV mailen t.a.v. Mandy van Mulken (Corporate Recruiter) naar sollicitatie@yunify.nl. Een assessment kan deel uitmaken van onze selectieprocedure.

E-mail  sollicitatie@yunify.nl
Meer info  www.yunify.nl