Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60075

Vacature: Clustermanager Verzekeren voor Rabobank in Roermond

VACATURENR lv-60075 (05-10-2017)

Vacature: Clustermanager Verzekeren voor Rabobank in Roermond

CLUSTERMANAGER VERZEKEREN

Fulltime


Land: Nederland
Plaats: Roermond
Groepsonderdeel: Roermond-Echt
Referentienummer: 1700010C
Publicatiedatum: Oct 5, 2017

Ben jij een inspirator die een sterk en “swingend” verzekeringsteam kan vormen?
Wij zoeken een Clustermanager Verzekeren voor de nieuwe krachtige verzekeringsgroep van de Rabobanken Roermond-Echt, Weerterland en Cranendonck en Peel, Maas en Leudal voor 36 uur (1FTE) per week. De Clustermanager Verzekeren werkt voor 0,6 FTE ten behoeve van het cluster en de resterende 0,4 FTE voor de hostbank (Roermond-Echt).

Aanleiding
Voor de inrichting van Zakelijk Advies Verzekeren gaan banken in clusters samenwerken. Door in clusterverband te werken, kunnen we als organisatie de expertise vergroten, schaalvoordelen behalen en meer commerciële slagkracht realiseren. Rabobank Roermond-Echt (hostbank), Weerterland en Cranendonck en Peel, Maas en Leudal hebben besloten om dit vanaf juni 2017 te gaan doen (variant 2 met clustermanager).

Het werkgebied
Samen met je directe collega’s ben je opgesteld voor de drie lokale Rabobanken in het cluster. De drie banken tezamen hebben reeds een bovengemiddelde verzekeringsportefeuille en tezamen zijn zij dan ook een speler van formaat in de Midden Limburgse markt.

Het uitdagende werkgebied Midden Limburg wordt gekenmerkt door de brede economische aanwezigheid van mooie familiebedrijven in zowel HID, Leisure als ook in de sector Food & Agri. Infrastructureel ligt het werkgebied op een kruispunt (van wegen, spoor en waterverbindingen) midden in de ELAT driehoek (Eindhoven-Leuven-Aken-Triangel). Verder is het werkgebied gezegend met de aantrekkende werking van het Designer Outlet Roermond wat jaarlijks ruim 5,5 miljoen bezoekers treft. Eén van de grootste attracties van Nederland. Dit jaar is de vierde uitbreidingsfase gerealiseerd waardoor het Outlet Center doorgroeit naar een totale oppervlakte van 45.000m2 en 200 winkels.
Kortom, een uitdagend werkgebied met voldoende commerciële potentie!

Onze afdeling
We gaan voor de ‘menselijke maat in bankieren’; de Rabobank is altijd persoonlijk, lokaal betrokken, kent haar klanten en zet steevast die stap extra. Het team verzekeren staat voor een efficiënte en kwalitatieve klantbediening, waarbij wij er voor de zakelijke klant zijn op de momenten die er toe doen. Daarom is onze klantbediening gericht op passende aandacht op het juiste moment. Onze medewerkers kunnen onze klanten multichannel van dienst zijn en via elk kanaal de juiste service of een kwalitatief goed advies aanbieden. Dit doen wij samen met onze collegae binnen het RKS in Breda en het COV in Eindhoven.

De functie
Als clustermanager Verzekeren geef je functioneel leiding aan de functies (assistent) Risicospecialist Verzekeren MKB, GZ en CI (lokaal) binnen het cluster. Binnen de hostbank geef je naast functioneel ook hiërarchisch leiding aan de collegae binnen het verzekeringsteam. Belangrijk onderdeel van de functie is het realiseren van balans binnen de CER-driehoek (Commercie, Efficiency en Risico), waarbij in 2017 de focus ligt op het creëren van een fundament voor een optimale samenwerking. Tevens wordt in deze fase ook verwacht dat je de voorbereidingen treft voor het opstellen van een commercieel aanvalsplan, waardoor we als cluster in staat zijn om invulling te geven aan onze gezamenlijke commerciële slagkracht.

Je bent vanuit je rol verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen die voor de keten Afdekken Risico Bedrijven zijn geformuleerd. Om die doelstellingen te kunnen realiseren, coach en stuur je medewerkers op het gebied van klantwaarde, efficiency, nauwkeurig en consequent werken en commercieel succesvol zijn door middel van samenwerken in dealteams en lef tonen. Je gebruikt hiervoor specialistische kennis en expertise, verandermanagent technieken, kennis van marketing en sales. Je ontwikkelt hiervoor zelfstandig een plan van aanpak, passend binnen de visie en doelstellingen van de organisatie en stelt naar aanleiding van deze visie doelstellingen op.

Om succesvol te zijn in deze functie is het van essentieel belang dat je passie hebt voor het vak verzekeren en in staat bent een volwaardige gesprekspartner te zijn voor medewerkers, managers én directie van de 3 clusterbanken. Je maakt deel uit van het MT Bedrijven van de hostbank en rapporteert aan de directeur Bedrijven van deze bank. Tot slot werk je samen met het management van de clusterbanken om in gezamenlijkheid de ambitieuze commerciële doelstellingen te realiseren, waarbij van de clustermanager wordt verwacht dat hij een proactieve, inspirerende en voorbeeldrol vervult.

Het spreekt voor zich dat je hierin een kritische maar laagdrempelige houding laat zien, waar ruimte is om te sparren, te spiegelen en het vieren van successen met medewerkers en lijnmanagement.

Jouw bagage
 • Je hebt een afgeronde hbo- en/of wo-opleiding.
 • Je hebt relevante leidinggevende ervaring binnen het verzekeringsvakgebied.
 • Je bent resultaatgericht en hebt een grote commerciële drive om afgesproken doelstellingen te realiseren.
 • Je hebt passie voor commercie met oog voor risico en efficiency.
 • Je bent proactief en kunt goed samenwerken op diverse niveaus, als ook met de commerciële afdelingen van de samenwerkende banken.
 • Met jouw uitstekende communicatiekracht en commerciële instelling weet je anderen te overtuigen.
 • Je hebt de ambitie om vernieuwend te zijn en een bepalende en verbindende rol te spelen in het werkgebied van de samenwerkende banken.
 • Je bent klantgericht en toont passie voor mensen.
 • Met jouw lef, enthousiasme en drive weet jij van deze nieuwe samenwerkingsvorm een succes te maken.
 • Ervaring in en met de agrarische sector is een pré.

Naast de twee Rabobank kerncompetenties Samenwerken en Klantbelang centraal stellen herken je in jezelf de volgende competenties:
 • Contracterend ondernemen
 • Inspireren en beïnvloeden
 • Veranderkracht
 • Onafhankelijk & Onderbouwd oordelen
 • Teams en communities bouwen
 • Stijlflexibiliteit

Jouw werkomgeving
De klant staat bij Rabobank centraal. Als lokale banken willen we van betekenis zijn voor onze klanten en de lokale samenleving. In samenwerking zit onze kracht, dat is ons aandeel. Wij zijn op zoek naar een proactieve collega die hier invulling aan weet te geven. Niet alleen vanuit de eigen functie, maar ook vanuit het ambassadeurschap voor de banken. Dat noemen wij participeren. Ben jij de medewerker die weet wat er speelt in de lokale omgeving van de samenwerkende banken, die mensen en partijen met elkaar weet te verbinden en die graag een bijdrage levert aan het versterken van de samenleving? Dan heb jij de genen om Rabobank te zijn.

Ons aanbod
We verwachten veel van je, maar bieden je nog meer.
 • Je krijgt boeiend werk in een professionele werkomgeving, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen;
 • Bij de Rabobank heb je geen baan, maar een loopbaan: we investeren in je met opleidingen en trainingen en geven je de ruimte om je talenten te ontplooien;
 • De hoogte van je salaris hangt af van je opleiding, kennis en ervaring.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Luke Platzbeecker, Directeur Bedrijven bij Rabobank Roermond-Echt (tel.nr.: 06 – 109 38 870).

Solliciteren
Enthousiast geworden over deze vacature? Stuur dan uiterlijk 20 oktober 2017 jouw CV en motivatie via onderstaande link. Je ontvangt binnen 2 weken na sluitingsdatum een reactie.

Kandidaten voor deze vacature wordt gevraagd een online assessment te maken.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. We toetsen op basis van de ‘Regeling Screening Rabobank’ of nieuwe medewerkers voldoende betrouwbaar zijn om een functie bij de Rabobank te vervullen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
Meer info  www.rabobank.nl