Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60037

Vacature: Medium Care Verpleegkundige Longziekten voor Maastricht UMC+ (azM) in Maastricht

VACATURENR lv-60037 (04-10-2017)

Vacature: Medium Care Verpleegkundige Longziekten voor Maastricht UMC+ (azM) in Maastricht

MEDIUM CARE VERPLEEGKUNDIGE LONGZIEKTEN

Maastricht UMC+ (azM)

Longziekten

Werkveld: Universitair Medische Centra
Soort vacature: Niveau 5-6; Verpleegkundig specialist (5)
Dienstverband: Onbepaalde tijd (vast dienstverband)
Uren in de week: 36


In de RVE Beschouwend – Centrum voor Chronische Ziekten staat de patiënt centraal en zijn alle activiteiten er op gericht om de zorg rond deze patiënt optimaal en continu te laten verlopen, niet alleen vandaag, maar ook morgen. Er wordt gestreefd naar een integrale benadering waarin patiëntenzorg in samenhang met onderwijs, opleiding en onderzoek op een zo hoog mogelijk niveau wordt uitgevoerd en waarbij staf en medewerkers zich bewust zijn van de betekenis daarvan voor het continuüm van de zorg en het behoud van kwaliteit. De RVE Beschouwend – Centrum voor Chronische Ziekten kiest voor excellentie in de basiszorg en een beperkt aantal topreferente functies. De focust ligt in het bijzonder op patiënten met complexe chronische aandoeningen.
Vanuit het specialisme longziekten worden aandoeningen aan de longen onderzocht en behandeld. Voorbeelden hiervan zijn COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) en astma, sarcoïdose, taaislijmziekte, longembolie en longkanker. Ademhalingsziekten hoort tot een van de profielgebieden waartoe men binnen de strategie van het MUMC+ (Gezond Leven) voor heeft gekozen.
Op verpleegafdeling A3 verblijven patiënten met longproblemen al dan niet na een longoperatie.

Een respiratoire medium care maakt onderdeel uit van de afdeling en heeft 6 bedden. Wij onderscheiden ons door onze non-invasieve beademing van de patiënten in de acute fase en bieden, in samenwerking met het Centrum voor Thuisbeademing zorg aan chronische longpatiënten die op beademing dienen te worden ingesteld.

Het team maakt door middel van teamroosteren we samen het werkrooster.

Functieomschrijving
Als verpleegkundige medium care plant, coördineert en verleen je verpleegkundige zorg aan onze patiënten.
Je stelt het verpleegplan op en informeert, begeleidt en instrueert de patiënt en haar familie over de diagnostiek en de behandeling. Dit alles op een klantvriendelijke wijze zodat de patiënt zich thuis voelt op onze afdeling. Uiteraard voer je ook het verpleegplan uit.

Binnen onze academische setting is veel aandacht voor verbetering van de patiëntenzorg, wetenschap en onderzoek en ontwikkeling van kennis en kunde van onze medewerkers. Van jou wordt verwacht dat je niet alleen je zelf blijft ontwikkelen maar dat je ook o.a. leerlingen en stagiaires begeleidt tijdens hun opleiding. Wij verwachten ook een actieve bijdrage aan (zorg)vernieuwingsprojecten.
Je bent in staat om op een constructieve wijze punten van aandacht te signaleren en te communiceren met je collega’s en/of de leiding van de afdeling. Tenslotte vind je het een uitdaging om een actieve bijdrage te leveren aan de kwaliteitsbevordering binnen de verpleegafdeling.

Wij vragen
Je bent een verpleegkundige die:
  • Beschikt over een in Nederland geregistreerd verpleegkundig diploma, aangevuld met een opleiding tot medium care verpleegkundige.
  • Empathisch en klantgericht is en de patiënt centraal stelt met oog voor de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt.
  • Ervaring heeft met pulmonologische patiënten.
  • Beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Bereid is om opleidingen te volgen.
  • Een flexibele werkhouding laat zien.
  • Stress bestendig is.
  • Adequaat kan handelen in acute en situatie.
  • Niet afwacht maar komt met ideeën en suggesties.

Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Dienstverband
Het betreft een vaste aanstelling van gemiddeld 36 uur per week, met een proeftijd van één jaar conform art. 2.4.1 van de Cao umc.

Werktijden
Er wordt van je verwacht dat je deelneemt in de onregelmatigheidsdiensten tijdens avond- weekenduren en feestdagen.

Salaris
Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 3.185,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling, conform schaal A8a van de Cao umc.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Werving & Selectie. Bereikbaar elke werkdag tot 12.00uur tel: 043-387 59 77 / solliciteren.wervingselectie@mumc.nl.
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijhetazm.nl.

Solliciteren
Organisatie: Maastricht UMC+ (azM)
Vacaturenummer: v17.320

Overig
Wij verzoeken u, vóór 19 oktober 2017, digitaal te solliciteren via onze website www.werkenbijmumc.nl door gebruik te maken van de "solliciteren" knop.

Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Sollicitatie link
Plaatsingsdatum 04/10/2017
Sluitingsdatum 19/10/2017

Kijk voor deze en vele andere vacatures in zorg en welzijn op www.zorgnetlimburg.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteren
E-mail  solliciteren.wervingselectie@mumc.nl
Meer info  www.werkenbijmumc.nl