Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60023

Vacature: Investment Manager voor Liof in Maastricht

VACATURENR lv-60023 (03-10-2017)

Vacature: Investment Manager voor Liof in Maastricht

INVESTMENT MANAGER
(Fulltime, 40 u per week)

Organisatie
LIOF is met ruim 40 medewerkers dé uitvoeringsorganisatie van het regionaal economisch beleid voor de provincie Limburg. Dit doen we namens het ministerie van Economische Zaken en de Provincie Limburg. Als regionale ontwikkelingsmaatschappij stimuleren we de economische structuurversterking in Limburg en creëren we groei en banen. We richten ons daarbij op het Limburgse MKB, met een focus op de sterke Limburgse sectoren industrie en logistiek. Ook werken we voor bedrijven in deze sectoren die aansluiten op de vier Limburgse campusdomeinen: agro/food, materials, smart services en healthcare.

LIOF helpt het MKB van ‘voor de start tot voorbij de finish’ met innoveren en het ontwikkelen van nieuwe bedrijvigheid. We financieren de start en groei van kansrijk MKB. Ook werft LIOF buitenlandse bedrijven en zorgen we dat hun vestiging en ontwikkeling in Limburg soepel verloopt. Tot slot schept LIOF de voorwaarden voor verdere ontwikkeling van de sectoren industrie en logistiek.

In onze manier van werken laten we ons steeds leiden door onze kernwaarden klantgericht, ondernemend, resultaatgericht, deskundig en betrokken.

MKB Leningenfonds
LIOF verstrekt risicodragend kapitaal aan nieuwe en bestaande Limburgse MKB-bedrijven en maakt daartoe gebruik van een aantal investeringsfondsen. Eén daarvan is het MKB-Leningenfonds, dat sinds 2015 van start is gegaan en door LIOF wordt beheerd. Provincie Limburg heeft initieel € 20 miljoen beschikbaar gesteld voor het fonds. Het fonds staat open voor Limburgse MKB-ondernemingen uit diverse sectoren en ontwikkelingstadia en verstrekt als co-financier leningen van € 150.000 tot € 1 miljoen.

De functie
In eerste instantie sta je als investmentmanager aangesteld voor het MKB Leningenfonds. Daarnaast kun je ook ingezet worden voor andere fondsen die door LIOF beheerd worden. Voor het MKB Leningenfonds toetst je leningaanvragen aan de fondscriteria, beoordeelt de haalbaarheid van businessplannen en stelt kredietvoorstellen op die je aan de kredietcommissie voorlegt. Je bereidt dilligence trajecten voor, modelleert leningovereenkomsten en finaliseert de daarin vastgelegde afspraken. Je rapporteert aan de Directie van het fonds, onder meer met periodieke verslagleggingen over de verstrekte financieringen.

Je profiel
Je hebt sterk ontwikkelde analytische, financiële vaardigheden, opgedaan in een professionele financiële omgeving. Je hebt uitstekende netwerk- en communicatieve vaardigheden. Je ben een teamspeler en weet je aan te passen aan een veranderende business omgeving en interne organisatie. Daarnaast beschik je over een bedrijfskundige of bedrijfseconomische opleiding bij voorkeur op universitair niveau en vijf tot tien jaar ervaring met het beoordelen van businessplannen ten behoeve van het bancair financieren van MKB-ondernemingen.

Aanbod
LIOF biedt je de kans om het verschil te maken binnen de Limburgse economie. Je krijgt een uitdagende rol met volop ontwikkelingsmogelijkheden en eigen inbreng binnen een toonaangevende organisatie van maatschappelijk belang in Limburg. LIOF biedt een uitstekend pakket aan arbeidsvoorwaarden en een marktconform bruto maandsalaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling met de intentie dit na een jaar om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Reactie
Aanvullende informatie over de activiteiten van NV LIOF tref je (elders) aan op de website: www.liof.nl. Voor verdere informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Ruud Verberne, Directeur MKB-Leningenfonds, op telefoonnummer 043 3280280.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 22 oktober 2017 per e-mail aan vacatures@liof.nl t.a.v. Ilse Bocken, o.v.v. vacaturenummer P&F1704.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang op de externe kandidaat. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in week 43 en 44.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

E-mail  vacatures@liof.nl
Meer info  www.liof.nl