Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-60011

Vacature: Proces Engineer voor PQ Corporation in Eijsden

VACATURENR lv-60011 (02-10-2017)

Vacature: Proces Engineer voor PQ Corporation in Eijsden

Ben jij als proces engineer toe aan een nieuwe uitdaging?

Heb je al een paar jaar ervaring binnen de (chemische) procesindustrie en ben je nu klaar voor de volgende stap?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

PROCES ENGINEER


Jouw functie:
Je bent als proces engineer nauw betrokken bij het oplossen van problemen in en het continue verbeteren van de bestaande productieprocessen. Samen met de lokale productieteams dien je op basis van procestechnologische uitgangspunten en berekeningen de juiste oplossingen te definiëren en uit te werken in een project scope of een modificatie in de fabriek. Tevens speel je als lid van de projectteams een belangrijke rol bij de engineering en opstarten van projecten. De diversiteit aan productieprocessen en locaties zorgen voor een uitdagende baan. Uitvoering van de taken houdt in dat je regelmatig moet reizen en verblijven op een van de productielocaties in Europa.
Je maakt deel uit van de engineering afdeling.

De belangrijkste taken:
  • Je ondersteunt lokale productieteams bij het oplossen van proces gerelateerde problemen.
  • Je initieert en voert verbeteringsstudies – en projecten uit op de diverse PQ locaties in Europa met focus op kosten, kwaliteit, volume, milieu en veiligheid.
  • Je maakt deel uit van project teams voor investeringsprojecten, waarbij je verantwoordelijk bent voor het procesontwerp en opstarten van het project.
  • Je bent actief bezig met procesveiligheid binnen bestaande of nieuwe processen.

Van een proces engineer verwachten wij:
  • een universitaire opleiding scheikundige technologie en bij voorkeur 3-5 jaar ervaring binnen de chemische procesindustrie.
  • dat je werkt op basis van betrokkenheid en bereid bent regelmatig en voor langere tijd te reizen naar de diverse PQ productielocaties in Europa.
  • goede persoonlijke vaardigheden en je bent in staat met alle lagen binnen de organisatie te communiceren.
  • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is een vereiste. Kennis van Frans en/of Duits is een pré.

Ons aanbod:
Wij bieden een zelfstandige functie met veel ruimte voor het optimaliseren van bestaande productieprocessen op de diverse PQ locaties. Met hierbij de mogelijkheid om op termijn door te groeien. De werksfeer is erg prettig en informeel. Verder kun je rekenen op een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Een assessment onderzoek kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure.

Wie zijn wij:
PQ Corporation is een wereldwijde producent van anorganische chemische producten met meer dan 70 productie locaties in 20 landen en 5 continenten. Met haar producten bedient PQ een grote verscheidenheid aan industrieën, zoals detergents, personal care, chemicals, pulp en papier en olie verwerking. PQ Corporation biedt wereldwijd werk aan 2500 medewerkers en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Malvern, USA.

In de regio EMEA (Europa, Afrika en Azië) heeft PQ 15 productielocaties: Nederland (3) te weten; Eijsden, Maastricht en Winschoten, Duitsland (2), Engeland, Frankrijk, Zweden (2), Finland, Zuid-Afrika (2), Indonesië en Thailand. Het hoofdkantoor van EMEA is gevestigd in Amersfoort.
De disciplines HSE, Engineering, HR, Finance, IT, Purchasing, Sales & Marketing en Technical Service acteren gezamenlijk voor de 3 Nederlandse sites, terwijl de disciplines Production, Maintanance en Logistics per site georganiseerd zijn.

Inlichtingen over de functie zijn in te winnen bij Peter Schouren, Global Manufacturing Technology Manager Silicate, Silica and Zeolite powders tel.06-20416337

Acquisitie op dit telefoonnummer wordt niet op prijs gesteld.

Verdere informatie over de PQ-organisatie kun je vinden op www.pq.com.

Solliciteer nu!:
Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je sturen via email naar: vacaturesnl@pqcorp.com

E-mail  vacaturesnl@pqcorp.com
Meer info  www.pq.com