Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59840

Vacature: Utility Measurement & Settlement Engineer voor Utility Support Group in Geleen

VACATURENR lv-59840 (19-09-2017)

Wanneer we het hebben over het verbruik van elektriciteit, stoom, aardgas, stikstof en water op de Chemelot site, spreek je van grote volumes. Bovendien zijn de plants afhankelijk van betrouwbare utilities. Utility Support Group (USG) B.V. is een joint venture tussen SABIC Petrochemicals B.V. en Sitech Utility Holding C.V. Onder de naam USG Industrial Utilities verzorgen wij de inkoop, productie, distributie en verkoop van elektriciteit, stoom, technische gassen, stikstof, lucht en water voor bedrijven op industriecomplex Chemelot. Wij leveren aan fabrieken van onder andere SABIC, OCI Nitrogen, ARLANXEO, Fibrant en AnQore.

De afdeling Utility Measurement & Settlement is verantwoordelijk voor een integere hoeveelheidbepaling van alle door USG geproduceerde en/of gedistribueerde goederen op de locatie. De Utility Measurement & Settlement Officers zijn verantwoordelijk voor de verklaring en vereffening van USG-productbalansen, de realisatiecijfers over de producthoeveelheden, informatie over metingen waarmee de producthoeveelheden zijn vastgesteld en informatie over de verwerking van meetgegevens tot gerealiseerde producthoeveelheden.

De Utility Measurement & Settlement Engineer voert inspecties uit bij klanten/USG aan de aansluitconfiguratie die de klant/USG koppelt met het USG-net. De aansluiting wordt getoetst aan de afspraken zoals vastgelegd in het meteringbook van USG.

Jouw uitdaging:
  • Je bewaakt en auditeert de performance van meetsystemen, identificeert, formuleert en initieert technische verbeteringen.
  • Je houdt je bezig met het voorschrijven, analyseren, evalueren en bijsturen van werkprocedures op het gebied van meettechniek.
  • Je zorgt voor expertise en ondersteuning op meettechnisch vlak aan klanten en USG op zodanige wijze dat de meettechnische integriteit van meetconfiguraties gewaarborgd is en blijft en dat voldaan wordt aan de afgesproken eisen.
  • Je levert technische ondersteuning bij studies, projecten en modificaties. Vanuit je metrologie expertise heb je diverse in- en externe contacten.
  • Je stelt knooppuntschema’s (van distributienetten/productmiddelen) op en zorgt voor de instandhouding daarvan, zorgt voor calculaties en product-balansen, gericht op juiste input in financiële systemen en verslaglegging.
  • Je verklaart trendafwijkingen en stelt in overleg vervangende waarden vast.
  • Je bent verantwoordelijk voor het werkproces, defecte of afwijkende metingen c.q. signaleert op basis van analyse eventuele afwijkingen/defecten; maakt afspraken met klanten over te nemen acties en maakt de eventuele gevolgen transparant.
  • Van jou wordt verwacht dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op jouw aandachtsgebied.

Het gaat om een veelzijdige, verantwoordelijke functie met ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven en uiteraard veel contacten.

Jouw persoonskenmerken:
Wij zoeken een zelfstandig werkende gedreven man of vrouw met teamspirit en een oplossingsgerichte en planmatige aanpak. Analytisch inzicht en adviesvaardigheid en goede contactuele kwaliteiten zijn een pré. Je bent oplossingsgericht, stressbestendig en besluitvaardig. Veiligheid en milieu worden door jou hoog in het vaandel gedragen.

Jouw achtergrond:
Je hebt een Meet- en regeltechnische achtergrond en een HBO-denkniveau met daarnaast enige ervaring in chemische/energie technische industrie.
Jouw beloning: Je ontvangt conform de Energie CAO Productie en Leveringsbedrijven een marktconform basissalaris incl vak.toeslag (min € 40.000,- max 58.300,-per jaar) aangevuld met een eindejaarsuitkering en targetbeloning. We hebben een collectieve ziektekostenverzekering, een marktconforme pensioenregeling, een prima studiekostenregeling om je verder te ontwikkelen en een verhuisregeling voor mensen woonachtig buiten de regio.
Wil je vooraf meer informatie over deze interessante functie bij USG, neem dan contact op met Paul Herffs, Supervisor Utility Measurement & Settlement (T: 06 30 62 34 17).

E-mail  recruitment@usg.company
Meer info  www.usg.company