Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59521

Vacature: Tactisch Inkoper voor Van Aarsen Machinefabriek in Panheel

VACATURENR lv-59521 (30-08-2017)

Vacature: Tactisch Inkoper voor Van Aarsen Machinefabriek in Panheel

Van Aarsen Machinefabriek B.V. gevestigd in Panheel, is een internationaal succesvol opererende machine- en projectbouwer in de feed industrie die een hoge prioriteit geeft aan het ontwikkelen, bouwen en servicen van machines voor hun specifieke industrie sector.

Binnen de afdeling inkoop is de functie vacant van:

TACTISCH INKOPER

Jij bent een professional binnen het vakgebied inkoop. Je ziet leveranciers als een belangrijke schakel in de supply chain om de eigen klanten goed te kunnen bedienen. Het gedegen specificeren van behoeften tot aan het succesvol onderhandelen en contracteren is je toevertrouwd. Hebben we je interesse gewekt en voldoe je daarnaast aan onderstaand genoemde functie-eisen dan willen wij graag met je van gedachten wisselen.

Wat ga je doen!
Het inkoopteam bestaat uit een Manager Purchase (strategisch), Tactisch Inkoper, Operationeel inkoper en een inkoop assistent. Dit team verricht alle noodzakelijke inkoopwerkzaamheden. Vanuit je rol als Tactisch Inkoper is het jouw taak de bedrijfsprocessen van de juiste goederen en diensten te voorzien. Dit realiseer je doordat je - vanuit engineeringspec’s - leveranciers selecteert (internationaal), onderhandelt en contracteert. Je ontwikkelt bestelroutines en herkent en analyseert trends. Je participeert in projecten (binnen offerte stadium sales). Dit alles doe je overigens in goed overleg en zorgvuldige afstemming met de Manager Purchase. Met hem spar je ook regelmatig. O.a. over het continu proces om maximale toegevoegde waarde te willen blijven bieden aan de organisatie zowel op korte als lange termijn. Je volgt markttendensen en vindt het vanzelfsprekend hierop te reageren. Naast dat je met tactisch inkoopwerk bezig bent onderhoudt je eveneens het aan jou toebedeelde leveranciersbestand van A tot Z. Daarmee behoort ook beheer en administratie tot je taken. Je zorgt ervoor – aan de hand van geldende procedures - dat de kwaliteit van geleverde materialen en servicelevels gewaarborgd blijven. Je werkt samen met je team binnen een projectgeorganiseerde organisatie.

Waarvoor ben je verantwoordelijk!
 • Selecteren van leveranciers/ marktpartijen
 • Het voeren van onderhandelingen met geselecteerde leveranciers inclusief het opstellen en afsluiten van inkoopcontracten
 • Contractbeheer
 • In kaart brengen van trends
 • Het aanvragen van offertes a.d.h.v. een gedetailleerde technische specificatie
 • Reclamaties daartoe
 • Het meten, bewaken en evalueren van geleverde leveranciersperformance
 • Het professioneel onderhouden van leverancierscontacten
 • Het werken met- en actueel houden van zowel het ERP systeem PSIPENTA als ook het data-management programma Arista

Wat breng je mee!
 • Minimaal een MBO+ opleidingsniveau, maar zeker een HBO werk- en denkniveau
 • Je komt uit een technische werkomgeving (bij voorkeur projectorganisatie) en bent ervaren in de genoemde rol. Maar minimaal 5 jaar relevante werkervaring gecombineerd met een recent afgeronde Hbo-opleiding en een overtuigende ambitie voor het inkoop vak vormt eveneens een goede basis.
 • Een afgeronde NEVI (1+2) opleiding is een pré (bij ontbreken is opleiden een must).
 • Goede beheersing van de Nederlandse- , Engelse- en Duitse taal.
 • Een positief kritische houding, met een goed ontwikkeld gevoel voor hoe communicatie jou ondersteund bij het bereiken van doelen. Je bent proactief en stelt je assertief op.
 • Analytisch ben je sterk en kostenbewust vanuit de TCO gedachte.

Ben je geïnteresseerd!
Ben je geïnteresseerd: laat het ons dan weten. Stuur je CV naar hr@aarsen.com. Of bel voor meer informatie of om je belangstelling kenbaar te maken met Jack Coumans (Manager Purchase): 0475-579281. We horen graag van je!

E-mail  hr@aarsen.com
Meer info  www.aarsen.com