Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-59453

Vacature: Parttime Beleidsmedewerker voor Fractie bij GroenLinks Limburg in Maastricht

VACATURENR lv-59453 (25-08-2017)

Vacature: Parttime Beleidsmedewerker voor Fractie bij GroenLinks Limburg in Maastricht

Organisatie
GroenLinks is één van de elf fracties in het Limburgs Parlement (Provinciale Staten). In de Statenperiode 2015-2019 is GroenLinks vertegenwoordigd met twee leden: Carla Brugman-Rustenburg (fractievoorzitter) uit Blitterswijck en Andy Rossel uit Kerkrade. Alle fracties hebben jaarlijks de beschikking over een budget ter ondersteuning van alle werkzaamheden. Hieruit kunnen eventueel medewerkers worden bekostigd. De fractie van GroenLinks heeft al jarenlang een tweetal parttime medewerkers ter ondersteuning: een fractiemedewerkster die de ondersteuning van alle organisatorische en planmatige werkzaamheden voor haar rekening neemt en tevens als beleidsmedewerkster fungeert voor de beleidsvelden Natuur en Water (incl. Schone Maas) en een beleidsmedewerker die breed op alle overige beleidsterreinen de fractie ondersteunt. De fractie streeft zoveel mogelijk de idealen na van GroenLinks en tracht tevens zoveel mogelijk punten uit het verkiezingsprogramma te verwezenlijken. Deze Statenperiode is GroenLinks onderdeel van de oppositie. Door een constructieve en bestuurlijke houding zijn er toch vele successen geboekt deze periode.

Alhoewel de fractieleden zonder last en ruggespraak zitting hebben, is het bij GroenLinks Limburg een goed gebruik dat de fractie verantwoording aflegt aan de Algemene Ledenvergadering die tweemaal per jaar wordt georganiseerd. Dit is tevens het hoogste orgaan van de provinciale afdeling GroenLinks Limburg. Voor dagdagelijkse zaken heeft de fractie overleg met het bestuur van de afdeling.

Vanwege het vertrek van de beleidsmedewerker is de vacature ontstaan van

BELEIDSMEDEWERKER FRACTIE
- gedreven, flexibel en enthousiast -
(parttime, 8-20 uur per week)


Doel van de functie
Breed ondersteuning bieden op beleidsinhoudelijk vlak aan de fractie van GroenLinks in het Limburgs Parlement. 

Taken en verantwoordelijkheden
Jij bent breed ingelezen en geïnformeerd over alle activiteiten die de Provincie Limburg onderneemt. Gevraagd en ongevraagd adviseer jij de fractie over zaken die relevant zijn voor het politieke werk of die als achtergrond meegenomen moeten worden. Samen met de fractie stel jij een jaarplan op, tevens gebaseerd op de politieke kalender, de politieke voorraadagenda en het eigen verkiezingsprogramma. Jij ondersteunt de individuele fractieleden met de voorbereiding van de diverse vergaderingen van de Statencommissies en het Limburgs Parlement. Hierbij weet jij de essentie goed samen te vatten en de voor GroenLinks relevante vragen en opmerkingen te formuleren. Tevens ben jij met grote regelmaat aanwezig tijdens de vergaderingen voor ad hoc advisering en ondersteuning. Dit gebeurt op basis van de agenda en de behoefte van de fractie en de individuele leden. Jij wordt in korte tijd thuis in het Gouvernement aan de Maas en weet wie je waar kunt vinden ter ondersteuning of nadere input. Aangezien politiek ook buiten de vergaderzalen plaatsvindt, ben jij incidenteel met de fractie(leden) ook op (informatie)bijeenkomsten elders op locatie aanwezig. Politiek laat zich niet altijd plannen, daarom ben jij altijd flexibel om ook andere taken en verantwoordelijkheden voor jouw rekening te nemen. 

Functie-eisen
Jij bent studerend aan een relevante opleiding op Academisch niveau, zoals Politicologie, Bestuurskunde, Bedrijfseconomie, Nederlands/Europees/Internationaal Recht of jij hebt een dergelijke studie recent afgerond. Jij bent sterk geïnteresseerd in politiek en je hebt affiniteit met hetgeen de Provincie Limburg bezighoudt. Boven alles onderstreep jij dubbel en dwars het gedachtengoed van GroenLinks en jij bent  in staat deze in de provinciale politiek in te mengen. Jij bent communicatief in woord en geschrift ijzersterk. Jij wordt er enthousiast van een directe bijdrage te kunnen leveren aan het beleid van de Provincie Limburg en de uitvoering ervan. Jij bent in staat politieke stukken te doorgronden en ook verder naar de context erachter te kijken als ook naar de implicaties ervan op korte en lange termijn. Verder heb jij een uitstekende politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Jij bent een echte zelfstarter, proactief, creatief en bovenal gedreven.

Aanbod
Werken voor de fractie van GroenLinks in het Limburgs Parlement geeft jou de unieke kans om direct bij het politieke proces betrokken te zijn. Binnen de fractie heerst een enorm goede sfeer en een bovengemiddeld energieniveau. Jij krijgt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging. Formeel treed jij in dienst bij GroenLinks  en zult ook conform de geldende arbeidsvoorwaarden van GroenLinks worden beloond. Deze functie is uitermate geschikt als bijbaan voor een flexibele student of ideaal als startersfunctie. Urenomvang is afhankelijk van in te passen salaris versus beschikbaar budget en beschikbaar aantal uren van de kandidaat zelf. Standplaats is Maastricht. Werken van thuis uit is eveneens mogelijk. 

Meer informatie en solliciteren
Heb jij na het lezen van deze vacature nog vragen hierover, neem dan contact op met Carla Brugman-Rustenburg op 06-24900455 of met Andy Rossel op 06-53199121.
Ben je na het lezen van deze vacature direct enthousiast en wil je reageren? Stuur dan jouw curriculum vitae met korte motivatie, mogelijke startdatum, beschikbaar aantal uren per week en salarisindicatie naar statenfractie@groenlinkslimburg.nl

GroenLinks staat een progressief diversiteitsbeleid voor ogen. Bij deze sollicitatieprocedure wordt hier vanzelfsprekend rekening mee gehouden. Iedereen wordt dan ook van harte uitgenodigd te reageren op deze vacature.

E-mail  statenfractie@groenlinkslimburg.nl
Meer info  www.groenlinkslimburg.nl